Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Havibér számolása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

clasman 2018-12-04 11:54:39

Tisztelt Szakértő!
Hogyan bérszámfejtek helyesen, ha egy dolgozó havi bérben van foglalkoztatva, de egy adott munkanapon a napi 8 óra helyett 5, vagy 6 stb.. 8 óránál kevesebbet dolgozik. A munkáltató kérése, hogy úgy legyen kifizetve a napja, amennyi órát dolgozott. Havibérnél hogy arányosítok óraszámra helyesen? Hogy bontsam meg a napját? Egyes esetekben a maradék óraszám igazolatlan távollét mivel nem hoz igazolást, egyszerűen "lelép" aznap a munkából, azonban van olyan eset amikor baleset történik, ott a 8 órából hátramaradt óraszámokra btáppénz jár, de ebben az esetben is az első 5-6 (változó) ledolgozta.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Clasman Kft.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-04 14:15:25

A választ az Mt. 136.§ (3)-ban találjuk: a havi fix bért osztani kell az adott hónapban az általános munkarend szerint teljesítendő órák számával és szorozni kell a teljesített órák számával. A le nem dolgozott órákat vagy igazolatlanként, vagy kieső időként, vagy a hiányzásnak megfelelően kell számfejteni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra