Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Házastárs cégautó használata


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burjanpal 2020-02-02 17:33:23

Tisztelt Szakértő!

Egyszemélyes Kft.-ben ahol a tulajdonos az ügyvezető is egyszemélyben, van egy szgk, a cégautó adót megfizeti. Alkalmazott nincs. Használhatja-e rendszeresen a tulajdonos házastársa az autót (szinte csak ő használja)? Ez is magánhasználat? Meddig lehet itt elmenni? Az apósa, a szomszéd stb? Ebben az esetben is elszámolható minden ktg. a Kft.-ben?
Köszönettel: Burján Pál

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-03 18:08:01

Kedves Pál,
Valójában a Tao tv. úgy rendelkezik, hogy a cégautóadó megfizetésével a céges autó minden futott km-e vállalkozás érdekében felmerült kiadásnak minősül (Tao tv. 3.sz.mell.B)6.). Ugyanakkor a magáncélú használatot mégis ki kell mutatni, mivel a magáncélú utakra jutó költséget személy jellegű ráfordításként kell a könyvekben elszámolni. Az szja-ban a magáncélú használat adómentes juttatásnak minősül (Szja tv. 1.sz.mell.8.37.).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra