Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Hazautazás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mazikkornelia 2018-06-05 15:41:23

Kedves Szakértő!
A Kft. román, ukrán és moldovai munkavállalókat alkalmaz.Havonta 1 alkalommal hazautaznak. A kormány rendelet szerint 36190 Ft/hó elszámolható nekik. Kérdésem milyen bizonylat szükséges ahhoz, hogy ez kifizethető legyen? Menetjegy vagy számla vagy béren kívüli juttatásként utazási költségtérítésként kifizethető?Ez adómentes a dolgozónál és a munkáltatónál is?
Van olyan dolgozó, aki naponta kb. 200 km-t utazik saját gépkocsival a munkába. Neki is csak a 36190 Ft/hó fizethető ki, a meghaladó rész az már bérként szerepel?
Előre is köszönöm a tájékoztatást!
Nelli

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-05 17:16:13

Nelli,
A hazautazáshoz elegendő a menetjegy is (természetesen ha ezen felül számlát is hoz a munkáltató nevére, az is megfelelő), a keretösszegen felüli rész munkabérként lesz adóköteles. A napi munkába járásra nincs felső határ (ellentétben a hazautazással), km oda-vissza szorozva 15Ft adómentes.
papattila

Szakértői hozzászólás

mazikkornelia 2018-06-06 12:25:28

Nagyon köszönöm a gyors válaszát, amivel segíti a munkámat!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra