Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Heti 40 órás bejelentés marad, de kevesebb bérrl?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bobe55 2020-04-02 06:21:08

Tisztelt Szakértő!
Egyre több helyen olvasom, hogy a heti 40 órás óraszám megtartásával (még ha nem is dolgozza le), kevesebb bruttó bérben állapodnak meg a felek (m.adó+m.váll.). 08-ban is 40 órás munkaviszony marad, de csak például 100eft bruttó fizetés, illetve olvastam ennél jóval kevesebbről is. Ez így szabályos? Az adók (szja, szoc.adó, szakképzési) és a járulékok (nyj, eba 8,5%) a csökkentett összeg kerülnek megállapításra, levonásra (nincs minimum)?
Mert ha ez lehet, akkor akinek a mviszonya (heti 40 óra marad, még ha nem is dolgozik annyit) mellett cége, e.v.-je van, akkor így is maradhatnak heti 36 órát meghaladó mviszony melletti vállalkozók (főleg sok KATA-som is van, aki csak 25eft-ot fizet havonta)?
Várom megtisztelő válaszát!
Köszönöm! Böbe

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-02 10:47:36

Kedves Böbe,
Ismereteim szerint erre sem az Mt., sem a közelmúltban született kormányrendeletek nem adnak felhatalmazást (mármint arra, hogy a minimálbérnél/garantált bérnél kevesebbet számfejtsenek).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra