Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Hidegkonyhás büfé áfa


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Strausz Tibor 2018-12-30 15:33:59

TURIZMUSFEJLESZTÉS EGYÉB ADÓK2018. december 30. 11:52Témanyitó: Strausz Tibor2018. december 30. 11:52Tisztelt Szakértő ! Hidegkonyhás büfé, falatozó üzemeltető egy üzletben egyúttal élelmiszer és italárú kiskereskedő is, hideg és melegszendvicset, hamburgert, pékárut, készre sütött, fagyasztott pékárút, üdítőt, kávét, csomagolt élelmiszereket értékesít. Nem felel meg a vendéglátásra alkalmazható kedvezményes 5%-os áfa kulcsnak, ezért minden értékesítése 18%, vagy 27% áfa kulcsba kerül rögzítésre a pénztárgépben. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben kell-e 4% turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetnie a nem helyben, hanem "pulton át történő" eladások után ? /Nincs melegkonyha, ill. nem biztosítottak a vendéglátásra vonatkozó kiegészítő szolgáltatások, mint pl. WC, mosdó, nincs ülőhely, nincs felszolgálás./ A szíves válaszadását előre is köszönöm !Pap Attila Önadózó szakértő2018. december 30. 13:39Kedves Tibor,
Egyértelműen nincs hozzájárulási fizetési kötelezettsége, ugyanis ezen adóteher kizárólag az 5%-os áfa kulcsú étkezőhelyi vendéglátási szolgáltatás után áll fenn.
papattila Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszát. Bocsánatot kérek, de elfelejtettem megkérdezni, hogy ebben az esetben /nem lehet a büfében 5% áfa kulcs/ a hidegkonyhás büfében eladott termékek /szendvicsek és hamburger 20% hústartalom alatt, péksütemények, maffin, tejeskávé, kakaó/ adózhatnak 18% áva kulccsal ? Illetve az üdítők, dobozos sör, kávé, tea, forralt bor, további "kereskedelmi" termékek pedig 27% áfa kulccsal ? Köszönettel: Strausz Tibor

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-02 19:05:29

Kedves Tibor,
Ami a 18%-os termékeket illeti, a szendvics, a hamburger 20% alatti hústartalom alatt, a péksütemények, a maffin, a tejeskávé, a kakaó ide tartoznak. A többi felsorolt termék az általános adókulccsal adózik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Strausz Tibor 2019-01-03 22:00:06

Kedves Attila ! Nagyon szépen köszönöm a választ !

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra