Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Hirdetés termék átadásával


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kmtk97 2022-05-03 20:30:07

Tisztelt Szakértő!
Jogilag megfelelő lehet-e, ha egy cég térítésmentesen átad terméket egy ún. influencer részére, aki ezt bemutatja, promotálja? Ebben az esetben nem probléma, hogy az influencer nem állít ki számlát (hisz ebben az esetben szolgáltatást is nyújt, mivel hirdeti a terméket)?
Jogilag, adóügyileg hogyan kivitelezhető egy ilyen jellegű hirdetés, ha konkrét pénzmozgásra nem szeretnének sort keríteni a felek?
Üdvözlettel,
M

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-05-07 11:18:19

Kedves M,
Véleményem szerint ez egy ellenértékes ügylet, mindkét fél adóköteles jövedelmet szerez. A cég termékértékesítést számláz, a magánszemély pedig önálló tevékenység bevételeként adózik a megbízási díj után. Rendszeres tevékenység esetén adószám kiváltása szükséges, mivel gazdasági tevékenységnek minősül.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra