Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Htv telephely


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

JUHÁSZ MELINDA 2022-07-07 15:47:35

Kedves Attila,

Kicsit belezavarodtam ebbe az art és htv szerinti telephelyekbe most hogy az önkormányzatok a navtól kapják az adatokat...
Most van egy egyéni vállalkozó, akinek van egy telephelye adott településen, ahol a munkáját végzi. Egy másik településen van a székhelye. A székhelye viszont megváltozott egy harmadik településre, a munkáját továbbra is a telephelyen végzi. Most ezt a harmadik települést htv szerinti telephelynek jelentsem be? (Mivel majd az ipa 10 %-át kötelezően oda fogja fizetni, mert olyan nem lehet, hogy nem fizet valahová semmit?) Akkor mikor van az, hogy valami nem htv szerinti telephely?
Köszönöm szépen.
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-07-10 11:18:14

Kedves Melinda,
Ha a székhelye változik (ami minősítés nélkül mindig Htv. szerinti illetékességet is jelent), akkor azt a webes ügysegéden keresztül megkapja az önkormányzat is, külön bejelentés (xxT101E) nélkül. Ha telephelye változik, azt szintén a webes ügysegéden keresztül jelentheti be, de a telephely minősítését a xxT101E jelű adatlap 16.rovatában kell megadni. Akkor kell csak Art. szerinti telephelyként megjelölni, ha az adott telephelyen ugyan adóköteles tevékenységet folytatnak, de a körülmények nem felelnek meg a Htv. 52.§ 31.pontjában meghatározott telephely fogalmának.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra