Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Hulladék ágazat gépei écs


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Jáborcsikné Éva 2019-04-29 10:26:25

Tisztelt Szakértő Úr! A TAO tv. 2. sz. mellékletének IV.D. pontja 10%-os kulcs alá rendeli a hulladék ágazat gépeit, berendezéseit, felszereléseit, járműveit. Nem ad a tv. meghatározást a hulladék ágazat fogalmára. Erre vonatkozóan hol találok pontos meghatározást? Ha a társaság csak és kizárólag hulladék begyűjtéssel és hasznosítással foglalkozik, akkor minden eszközére kivétel nélkül a 10 %-os écs kulcsot kell, hogy alkalmazza? Amennyiben más tevékenységet is végez, akkor megbontható-e a tevékenységek arányában az écs kulcs %-a?
Válaszát előre is megköszönve.
üdvözlettel
Jáborcsikné Éva

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-04-30 05:37:15

Kedves Éva,
Az ágazati besorolásra valóban nem ad speciális eligazítást a Tao törvény, így az ebben illetékes TEÁOR besorolást kell alapul venni. Azokra az eszközökre kell a 10%-os leírási kulcsot alkalmazni, melyek közvetlenül szolgálják a hulladék ágazati tevékenységet. Ha van olyan eszköz, mely egyidejűleg más tevékenységet is szolgál, akkor -olvasatomban- a vállalkozó hatáskörébe tartozik annak eldöntése, hogy melyik felkínált leírási kulcsot választja a törvény által felkínált lehetőségek közül (értelemszerűen elsősorban azt kell választania, mely az eszköz használatában a meghatározó).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra