Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Időrendi sorrendben felmerült költségek elszámolása támogatás terhére


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

leveletdent@gmail.com 2017-04-11 12:10:46

Kedves Pap Attila!

Köszönöm szépen az eddigi válaszait. A korábbi válasza alapján a támogatásból megvalósítandó ültetvénytelepítés termőre fordulásakor kell a támogatást adóköteles bevételként figyelembe venni. Erre várhatóan a projekt működtetési időszaka alatti 5. évben kerül majd sor. Az merült még fel kérdésként, hogy ha a működtetési időszak első 4 évében a pályázónak felmerül annyi egyéb más költsége (pl. anyagktg, bérktg, stb.), amely lefedi a támogatást, akkor fordíthatja ezekre is a támogatást? Vagy ha az 1. évben az ültetvényt telepítette, és ott megkezdődött az ültetvény ápolásával kapcsolatos költségek gyűjtése, akkor mivel ezen költségek felmerülése kezdődött meg hamarabb, úgy ezekre a támogatásból mindenképpen tartalékolnia kell annyit, hogy majd a termőre forduláskor az üzembe helyezett ültetvényre egy összegben elszámolt ÉCS-vel szemben bevételként figyelembe tudja venni?

Másik kérdésem, hogy a kapott támogatás KATA adózó esetén megemeli az alanyi adómentesség értékhatárát?

Köszönöm a válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-04-11 16:23:14

1. Csak az a lényeg, hogy a pályazati kiírás szerinti költségek legyenek, hogy melyiket választja, az a támogatott döntése.
2. A támogatás nem ellenérték, az nem számít bele az alanyi adómentesség 8milliós keretösszegébe.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra