Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Időszaki elszámolás számlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ouuo 2019-01-10 16:39:38

Tisztelt Szakértő!
Egy KFT /mg szolgáltatást végez/Időszaki elszámolást alkalmaz a számlázásnál. Számla kiállítva tárgyhót követő hó 15-ig az elvégzett munkákra. Teljesítés dátuma lehet -e egyik ügyfélnél az elszámolási hó + max.60 nap, mivel nem is fog fizetni betakarításig /fél év is lehet/, és aki fizet, annál akár a kiállítási hó/ami az elszámolási hónapot követő hó/ is beírható a teljesítésre. Attól még időszaki az elszámolás,hiszen nem munkafázisonként, hanem havonta egyszer történik a számlázás.Itt a telj dátuma megegyezne a fizetési hat.idővel. Ez ütközik valamilyen szabályba?

Témanyitó hozzászólás

ouuo 2019-01-12 21:26:12


Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-13 09:00:45

Az Áfa tv. úgy rendelkezik, hogy időszakos elszámolású ügyletnél (egyértelműen ilyen a kérdésbeli eset is) utólagos elszámolásnál az áfa teljesítési dátum a fizetési határidővel megegyező, de nem későbbi, mint az elszámolási időszak utolsó napjától számított 60.nap. Ezen utóbbi esetben a fizetési határidő egy 60 napon túli dátum lesz, miközben az áfa teljesítési dátum meg a 60.nap.
papattila

Szakértői hozzászólás

ouuo 2019-01-13 12:44:10

Elnézést, de valószínű nem fogalmaztam egyértelműen. Az előző mondataival egyetértek, csak abban nem vagyok biztos, hogy ha valaki a számla kiállítás hónapjában fizet is, akkor nála az a hónap a teljesítési dátum és a fizetési határidő is. Így két különböző partnernél másképp kerül a teljesítési határidő megállapításra.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra