Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Import beszerzés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Eck5 2018-03-07 12:54:07

Tisztelt Adószakértő!

A végleges vámkalkulációval kapcsolatban merült fel még egy kérdés:
A vámhatározaton az áru vámértékének forintban történő megállapítása a határozaton lévő árfolyammal történik. A könyvelésben a számlát a vámhatározat napjával könyveljük és az ahhoz a naphoz kapcsolódó árfolyammal, ami nem egyezik meg a vámhatározaton lévővel. Így a kettő érték között eltérés van.
Kérdésem az lenne, hogy az áru számla könyvelésnél melyik árfolyamot kell használni? A végleges vámérték kalkulációnál melyik forintosított értékkel kell számolni a könyvelés szerintivel vagy a vámhatározaton lévővel?


Válaszát előre is köszönöm.

Mária

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-07 19:06:42

Mária,
A beszerzési számlát az Önök választott számviteli árfolyamán kell könyvelni, az áfa-t pedig a határozatban szereplő összegben. Mivel a szállító számla nem "áfa"-s, így a NAVVP által megállapított import áfa árfolyamának nincs közvetlen kapcsolata a számla könyvelésben szereplő árfolyamával.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra