Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Ingatlan bérbeadás áfája


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

daddy97 2017-12-12 18:34:02

Tisztelt Szakértő!

Újonnan alakult cégünk ingatlanokat adna bérbe, amelyek nem saját tulajdonúak. A cég bérbeadás szempontjából áfamentes. Az ingatlan tulajdonosával szerződés alapján 8 % jutalék fejében mi közvetítenénk ki az ingatlant. A bérbe adásról mi állítanánk ki a számlát. A kérdés az lenne, hogy a bérbeadás ilyen esetben áfa mentesen számlázható? Továbbá a bérlő felé kellene a jutalékról a számlát áfásan kiállítani?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-12-13 05:39:44

Ha bérbeadási tevékenységet nem közvetítik, hanem saját nevükben végzik, akkor nincs helye jutalék számla kiállításának. Ebben az esetben az történik, hogy Önök magasabb áron adják bérbe az ingatlant, mint ahogy azt Önök bérlik. A bérbeadás (adókötelessé tétel hiányában) adómentes az áfa-ban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra