Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ingatlan értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Gáspárné Erika 2017-05-11 15:15:50

Tisztelt Szakértő
Magánszemély 2005-ben vásárolt legelő ingatlant, időközben egy részét beültette fával és átminősítette fásított területnek. 2016- ban eladta, sajnos az értéknövelő faültetésről nem őrzött meg semmilyen bizonylatot. Van-e mód hogy a bekerülési értéket megváltoztassa (becsült hozzáadott érték), vagy az eladási ár 75%-t vegye beszerzési értéknek? Az évek múlásánál a 60% levonható.

Válaszát előre is köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Gáspárné Erika 2017-05-11 15:42:07

Tisztelt Szakértő
Sajnos először rosszul írtam le: a vásárlási szerződésen szántó szerepel, és az eladási szerződésen szerepel a legelő és fásított terület, ennek a rendezése a Földhivatalnál megtörtént.

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-12 07:06:25

Értéknövelő beruházásként kizárólag a bizonylattal igazolt költség számolható el (Szja tv. 3.§ 32.). Értelmezésem szerint jelen esetben a 75%-os szabály nem alkalmazható, az adóalapot az eladási ár és a vételi szerződés szerinti vételár időmúlásával csökkentett különbözete képezi.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra