Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Ingatlan vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2017-11-26 18:15:46

Tisztelt Szakértő!
Kft. ingatlan megvásárlására előszerződést kötött eladóval júniusban. Utóbbi az előszerződés alapján számlát állított ki, amelyen 5 %-os áfakulcsot szerepeltetett. A Kft. bérbe kívánja adni majd a későbbiekben az ingatlant, így a felszámított áfát a Kft. levonásba helyezte.
Azonban a használatba vétel, valamint a birtokbaadás nem történt meg, még az eladó építi a lakást, azaz végleges adásvételi szerződést sem írtak alá a felek. (Ez egy padlástér, amelyet lakásként fog kialakítani az eladó, aki az építtető is). Nov.30.a végleges határidő, de lehet, hogy csúszik!
Mit javasol az áfával kapcsolatban? Helyesen jártunk el a levonással vagy nem? Mi legyen a helyes teendő? Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel, Hadusovzkyné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-27 08:50:06

A leírtak alapján nekem jogszerűnek tűnik az előleg számla áfa-jának levonásba helyezése. Hogy egyértelmű legyen a szándékuk, mindenképp legyen bejelentve az adóköteles bérbeadási tevékenységük.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra