Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Ingatlan vásárlás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2018-02-18 20:27:41

Tisztelt Pap Attila!
A kiskereskedelemmel foglalkozó ev. vásárolt egy használt ingatlant 11 hóban azzal a feltétellel hogy köv. év április 30-án adják át a kulcsot addig a régi tulaj használja igy szólt a megállapodás. Ebben az esetben az ev .erre az évre az ingatlannal kapcsolatban akkor semmi költséget,kedvezményt nem számolhat el?még csak üzembe sem helyezheti?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-19 19:55:58

Ingatlan adás-vételnél a birtokbaadás napja tekintendő teljesítési időpontnak, azaz e nem történik meg a tárgyi eszköz beszerzés, következésképp az üzembehelyezés sem értelmezhető. Más a helyzet azonban, ha megtörtént a birtokbaadás, de az új tulajdonos átadja ingyenes/ellenértékes használatra a régi tulajdonosnak. Ebben az esetben már értelmezhető az adás-vétel, a használatba vétel és megkezdődhet a költségelszámolás is.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2018-02-20 13:05:47

köszönöm szépen

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra