Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Internet 5% ÁFA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2019-01-16 10:35:55

Kedves Attila,
Szeretném megkérdezni, hogy mi a teendő akkor, ha az internet ÁFA 5 % összeg havonta 42 Ft. EV ÁFA körös esetén ezt eddig 0 Ft fizetendő adóval jeleztem a bevallásban. Ezt mindig havonta kell nézni az ÁFA bevallásban vagy göngyölíteni kellene hónapról hónapra? Kell majd valamikor ÁFA összeget befizetni? A könyvelő program mindig 0-val viszi át a bevallásban.
Előre is köszönöm válaszát!
Szép napot!
Bné Brigitta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-17 05:26:33

Kedves Brigitta,
Elméletileg az éves árbevételnek illik a 12 havi áfa bevallás adataiban is megjelenni, azaz a 65-ös és a 29-es bevallásoknak passzolniuk kellene (az észszerű különbözetek figyelembe vételével), amiből következik ugyan a göngyölítési kötelezettség, de ha jól számolom, ez Önnél max. 1 ezer forint különbözetet eredményezne, ami -lássuk be- elég elhanyagolható. Ha szuper precíz szeretne lenni, decemberre írjon be a bevallásba 1eFt-ot :)
papattila

Szakértői hozzászólás

Botosne76 2019-01-17 10:54:28

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra