Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Iparüzési adó megosztása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ifoldvar 2020-04-28 11:31:17

Egy KATA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó az Iparüzési adóban a tételes elszámolást választotta. Egyetlen eszköze van, aminek bruttó értéke 277.000 Ft, nettó értéke 0 Ft. A z iparüzési adó alapját meg kell osztania két város között. Kérdésem, hogy ebben az esetben mi a helyes megosztás számitás? Személyi jellegü ráforditás nincs.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-28 20:04:31

A helyzet az, ha a tételes adózást választotta a hipa-ban, akkor minden érintett önkormányzathoz 2,5 milliós adóalapot kell figyelembe vennie és azzal az adómértékkel kiszámított adót megfizetnie, melyet az adott önkormányzat megállapított a rendeletében (Htv. 39/B.§ (3)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra