Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Írországi szolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

axioma97 2017-06-18 20:52:32

Tisztelt Szakértő!
Egy bt. számlázna Írországba egy szálloda részére IT szolgáltatást. A tevékenységet ténylegesen Magyarországon végezné. A számlára „az áfa tv. 37.§. 1. bek. alapján az áfa tv. területi hatályán kívüli” megjegyzés mellett rá kell írni a „fordított adózás” kifejezést is? Erre vonatkozik az áfa tv. 140.§-a?
Választ előre is köszönöm: A Krisztina

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-19 08:59:09

Krisztina,
Adóalanynak nyújtott IT szolgáltatás teljesítési helyére a főszabály (37.§) vonatkozik, függetlenül a tevékenység végzésének tényleges helyétől. A szolgáltatás közösségi szolgáltatásként adómentes, a számlán a 169.§ m) pontja szerinti hivatkozást kell szerepeltetni, aminek megfelel pl. a "Az Áfa tv. területi hatályán kívüli közösségi szolgáltatás, az adó elszámolására a vevő kötelezett." megjegyzés is.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra