Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Járulék fizetés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2018-01-06 14:46:13

Tisztelt Papati!
Ha valaki kft-t alapít és nincs semmilyen más foglalkoztatása, nem öregségi nyugdíjas, nem tanuló, a kft-ben mi az a minimális amit az ügyvezetőnek meg kell fizetnie? Jelenleg munka nincs a kft-ben de gondolom ez lényegtelen. Sajnos csak ígérték, hogy megkapom a 36 órás foglalkoztatásról az igazolást, és 0-st adtam be. Nem jött össze. Kérem szíves válaszát.
Köszönettel
Pintérné Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-07 10:50:27

Gabi,
Annak a társas vállalkozónak, aki nem rendelkezik máshol 36órát elérő munkaviszonnyal, a minimálbér után kötelező járulékot+szocho+szakképzésit fizetni. Társas vállalkozó akkor lesz, ha 1. személyesen közreműködik 2. ügyvezet és ezeket nem munkaviszonyban teszi. Azaz ha köt a társaságával egy részmunkaidős (köthet, hiszen nincs munka, belefér a részmunkaidőbe) munkaszerződést minci munkaidővel, így minimálisra csökkenthető a fizetnivaló.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2018-01-09 16:05:42

Bocsánatot kérek Papati, de a társaság működési alapjában az ügyvezető képviseletét megbízási jogviszonyban határozta meg. Ebben az esetben is lehet kevesebbet fizetni járulékot?, mert itt nincs munkaidő. Kérem a segítségét, köszönöm
Gabi

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra