Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Járulék mentesség Cég,KATA


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

konyvesi 2020-04-14 22:33:23

Tisztelt Szakértő!
Teljesen elvesztem ezekben a mentességi kérdésekben,hiába tanulmányoztam a kormányrendeletet,ezért a következő kérdésekben szeretném az Ön segítségét kérni.
1.A 61/2020.Korm.rendelet (8) pontjában szerepel a víz-gáz-fűtés szerelés 4322, épületasztalos-szerkezet szerelés 4332, tetőfedés,tetőszerkezet építés 4391
1. Azok a cégek (Kft-k,EV-k) akik ezen tevékenység valamelyikét végzik főtevékenységben és ebből van az árbevételük min 30%-a, illetve alkalmazottjaik is ezen tevékenységgel kapcsolatban dolgoznak igénybe vehetik a Szocho, Szakképzési illetve járulékkedvezményt maguk, illetve alkalmazottjaik után?
2. Vagy az általam felsorolt tevékenységi köröknél csak a KATÁS vállalkozások vehetik igénybe a kedvezményt és ők mentesülnek az 50 000,- vagy
25 000,- befizetés alól?
3. Abban az esetben ha egy katás vállalkozás , mentességet élvez és nem fizeti a 50e-t, 25e-t, attól még ugyan úgy állíthat ki számlát azokban a hónapokban amelyekben mentességet élvez 03-06 hóban?
4. A cégeknél akik igénybe veszik a járulékkedvezményt ugyan ez a kérdésem ugyan úgy állíthatnak ki számlát a 03-06 hónapban?
Az ember logikusan azt gondolná, hogy a kedvezmény arra vonatkozik ha valaki ténylegesen nem tud működni,nem dolgozik,nincs is bevétele,ekkor veheti igénybe a kedvezményeket. De persze a kormányrendeletből nem ezt olvassuk ki.
Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-15 18:42:05

1-2. Az említett rendelet (10)-e tartalmazza azokat a tevékenységi köröket, amelyek főtevékenységként végzése esetén igénybe lehet venni a kedvezményeket. A (8) a katás vállalkozók/vállalkozások tételes adójára vonatkozik.
3. Igen, sőt még az adott havi 1 milliós adózott kerete is megmarad.
4. Igen.
papattila

Szakértői hozzászólás

konyvesi 2020-04-15 20:06:55

Köszönöm válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra