Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Járulékbevallás Bt beltag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bgiroda 2017-06-22 10:19:21

Tisztelt Szakértő!

Az alábbi kérdés megválaszolásában szeretném a segítségét kérni: Bt beltag ügyvezetőnek van 36 órát meghaladó közalkalmazotti állása. Én úgy tudom, hogy ettől függetlenül 2012. 01.01-től a Bt járulékbevallásában szerepeltetni kell az "M"-es lapon nullásan is. Egy könyvelőkolléga viszont állítja, hogy nem kell. Szerinte akkor kellene, ha másik cégben is társas vállalkozó lenne. Kérem segítsen, hogy én gondolom jól vagy a kolléga.
Segítségét előre is köszönöm
Bgiroda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-23 05:57:17

Bgiroda,
Az ügyvezető tagsága miatt társas vállalkozónak minősül, függetlenül a javadalmazástól létrejön a biztosítási jogviszonya a Bt-ben, bejelentés köteles (1041) és valóban minden hónapben be kell küldeni a nullás M-es lapot, mert -bár teljesen értelmetlenül- előírja az Art. Sajnos a könyvelő kolléga téved.
papattila

Szakértői hozzászólás

bgiroda 2017-06-23 09:21:06

Kedves Papattila!
Nagyon szépen köszönöm a segítségét.
Bgiroda

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra