Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Járulékfizetés kezdete


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

laci77 2017-03-07 23:51:47

Tisztelt szakértő!

Abban kérném a segítségét, hogy február 01-vel a létesítő okirat szerin alapítottak egy egy személyes kft-ét. Az ügyvéd időhúzása miatt a céget február 23-án jegyezték be. A kérdésem hogy a főállású tagnak mikortól keletkezik járulékfizetési kötelezettsége, a 1041-esen milyen dátum szerepeljen adószám előtti (02.01) vagy cégbejegyzés dátuma (02.23), illetve ugyanez a kérdés majd a 08-asnál is.. Tevékenységet addig nem végzett csak a törzstőkét fizette be a társaság pénztárába alapításkor.

Illetve szakmunkás minimálbért kell-e alkalmazni ha a főtevékenysége erdészeti, egyéb erdőgazdálkodási tevékenység, fakitermelés, stb. A tag végzettsége CNC forgácsoló illetve érettségi. Fakitermelő tanfolyamot szeretne elvégezni.

Üdvözlettel:
F.László

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-08 06:34:03

László,
Az ügyvezető társas vállalkozói jogviszonya az alapító okirat ellenjegyzésének napján jön létre, ez szerepel a 1041-esen is kezdő dátumként (02.01.). A 08-as bevallás kezdő dátuma azonban nem lehet korábbi, mint az adószám kiadásának napja, azaz a 08-as bevallásban a külső lapon a bevallási időszak kezdete az adószám kiadásának a napja (ez nem szerepl a kérdésben), de az M-es lapon a biztosítási jogviszony kezdő dátuma a 1041-esen megadottal egyező (02.01.).
Ha a Kft-ben végzett tevékenységéhez szükséges (jogszabály írja elő) középfokú iskolai vagy szakmai végzettség és ezzel a tag rendelkezik is, akkor a garantált bér alkalmazása kötelező (a forgácsoló képesítése érdektelen).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra