Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Jogviszonyok


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

martonl 2019-03-18 21:33:44

Tisztelt Szakértő!

Egyszemélyes kft tulajdonosa, aki egyben az ügyvezető, képviselő is, más munkáltatónál heti 36 órát elérő munkaviszonnyal rendelkezik. (A kft-ben heti 36 óra melletti társas vállalkozóként van bejelentve.) Jelenleg a munkaviszonyát tekintve a másik munkáltatónál GYED-en van, fizetés nélküli szabadságon.

Helyes-e a Kft-ben a bejelentése, a heti 36 órás munkaviszonnyal rendelkező társas vállalkozó?
Illetve ha szeretne a Kft-ben újra dolgozni, a gyermek milyen idős korától teheti, és lesz e a Kft-ben járulékfizetési kötelezettsége, ha továbbra is a másik munkáltatónál GYED-en van?

Köszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-20 05:32:02

Sajnos nem helyes, mivel nem valósul meg a más jogviszonyában a 36 órás tényleges foglalkoztatás. GYED alatt korlátozás nélkül dolgozhat (akár) a Kft-ben (is), adó- és járulékfizetési kötelezettsége azonban csak a tényleges személyes közreműködői díja után keletkezik, azaz ingyenesség esetén semmi.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra