Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Jövedéki termék értékesítés italboltban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

andive 2018-06-28 19:53:15

Egy italbolt alkoholterméket vásárolt, de a számlán szerepel a "a továbbértékesítés esetén a jövedéki termék származásának igazolására nem alkalmas" szöveg. Ez azt jelenti, hogy ilyen módon megvásárolt alkoholt nem árulhat az italboltban? Mikor tűntetik fel ezt a szöveget a számlán? Csak annyit találtam, hogy kereskedelmi mennyiségű jövedéki termék értékesítésekor van jelentősége.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-29 05:18:13

Sajnos az ilyen termék nem értékesíthető az italboltban, a viszonteladó csak jövedéki engedélyes nagykereskedőtől vásárolhat. Embernyelven: nem teheti meg a hörpintő tulaja, hogy miután egy italozásba belelendült társaság felemésztette a szilvás unicum készletét kiszalad a városszéli Tecsóba, hogy a részegedés (és a pénzköltés) zavartalanul folytatódhasson.
papattila

Szakértői hozzászólás

andive 2018-07-31 14:16:27

Nagyon köszönöm! :)

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra