Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Jutalom összege CSED-be, GYED-be


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

TICU 2018-09-16 18:07:07

Tisztelt Önadózó!
Egyik dolgozó garantált bérminimummal van bejelentve, aki december 2-ára várja első babáját. A dolgozó júliusban jutalmat kapott mely után a járulékok megfizetésre kerültek. A holnapi naptól már nem dolgozik táppénzre veszi az orvosa, mivel a baba érdeke ezt kívánja. A kérdésem az hogy a jutalom összege beleszámít e a CSED és majd a GYED összegébe, és így ezt a jutalmat is figyelembe veszik majd? Jogosult lesz e magasabb összegű ellátásra? Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-18 05:39:00

Feltételezve, hogy a dolgozó már 2017.01.01. óta folyamatosan a jelenlegi munkáltatójánál dolgozik, így az irányadó időszak 2017.01.01-2018.11.05. (táppénz esetén a szülés várható napját megelőző 28.naptól már CSED-re lesz jogosult), ezen belül a számítási időszak 2018.10.31-től visszafelé számított olyan 180 nap, amikor nem volt keresőképtelen. Azaz igen, beleszámít a jutalom összeg is a babás ellátás összegébe.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra