Gyorskérdés
JOG - Polgári jog, gazdasági jog, cégjog, civil szervezetek

Kapcsolt, kapcsolódó és partner vállalkozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pm 2022-10-03 14:15:11

Tisztelt Pap Attila,
1.cég tulajdonosai: A magánszemély 24,8%, B msz 37,6%, C msz 37,6%. 2.cég tulajdonosai: B msz 25%, C msz 25%, D msz 50%. 3. cég tulajdonosai: B msz 49%, C msz 49%, E msz 1%, F msz 1%. A tulajdonosok között nincs rokoni, családi kapcsolat, a cégek tevékenysége eltérő, nem azonos/szomszédos piacon folytatják a tevékenységüket. Nincs közös ügyvezetés, sem döntő befolyás. Besorolhatóak-e ezek alapján bármelyik minősítésbe a cégek vagy egymástól független, önálló vállalkozásnak minősülnek?
Köszönöm: Márta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-10-03 18:32:48

Kedves Márta,
Mivel nem tulajdonolja egyik cég sem a másikat és a cégek nem azonos illetve szomszédos piacon tevékenykednek, ezért biztosan önálló vállalkozásoknak minősülnek.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra