Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

KATA bevétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

krita 2017-06-22 11:08:46

Tisztelt Pap Attila!
Egyéni vállalkozó aki KATA adózást választotta alkalmazza a kompenzációs felárat. Azt a bevételt amit így állít ki az neki KATA bevétel?
Mivel ebben az esetben neki nem kell számlát kiállítani ő kapja a felvásárlási jegyet. Ebben az esetben a felvásárlási jegyre rá kell írni, hogy ő KATÁS.

KÖSZÖNETTEL
KUKUJÁK RITA

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-23 13:28:26

Rita,
A kompfeláras érték lesz a katás bevétele. Bár ez nem vezethető le a Katv. szövegéből, de a békesség kedvéért érdemes a felvásárlóval ráíratni a felvásárlási jegyre rávezetni a "Kisadózó" megjegyzést.
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2017-06-23 14:54:05

Ez érdekes. Lehet egy katá-s komp.feláras?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-06-25 06:33:07

A Katv. nem zárja ki a mezőgazdasági tevékenységet és ilyenformán a tevékenység okán élhet az Áfa tv. szerinti kompfelár választásával (egészen pontosan a törvény szövege alapján: élhet azzal, hogy ne ezt válassza).
papattila

Szakértői hozzászólás

duromarta 2017-06-25 07:21:17

Köszönöm.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 4 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra