Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Kata csed mellett


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

batarine.aniko 2017-09-29 23:02:34

Tisztelt Papp Attila!
Katás ev.-nek aki 36 órás munkaviszonnyal rendelkezik (nem biztosított az ev-ban) szeptember elején született gyermeke. Kérdésem, hogy tevékenységét csed alatt hogyan folytathatja. Saját maga, alkalmazott vagy alvállalkozó útján működhet megszakítás nélkül a vállalkozás. Gyed alatt már tudom hogy dolgozhat, viszont itt is elegendő a 25e ft megfizetése? Vagy kell a főállású katásra vonatkozó 50e ft-ot fizetni. Szerintem nem mert van biztosítása a gyed által. Jól gondolom?
Köszönöm válaszát:
Batáriné Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-01 08:27:05

Anikó,
Mivel a babázás miatti keresőképtelenség miatt nem valósósul meg a 36órás tényleges foglalkoztatás, így katásként főállású lesz, 50eFt-os tételes adóval, viszont CSED alatt csak alkalmazottal végezhet vállalkozói tevékenységet (főállásúként már keresőtevékenységnek minősül).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra