Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Kata Egyéni vállalkozó kft ügyvezetőként


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

otvosmaria 2018-09-10 23:16:39

Van egy katás Egyéni vállalkozó, aki augusztusban egy kft-ben 1/3-ad üzletrésszel egyedüli ügyvezető lett. Még jelenleg nem vesz részt személyesen a munkában, majd talán fél év múlva. Az ügyvezetést megbízással és munkaviszonnyal lehet ellátni ha jól tudom. Elláthatja 0 FT megbízási díjjal, hogy ne kelljen járulékot fizetni, vagy mondjuk havi 8 órás munkaszerződéssel? Vagy van valami más megoldás? Köszönöm

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-11 18:00:03

Sajnos olyan szabályos megoldás nincs, amely esetén egyáltalán nem keletkezik járulékfizetési kötelezettség a Kft-ben az ügyvezető tagság miatt. Ugyanakkor ha az ügyvezetés ellátásához minimálisan szükséges részmunkaidős munkaviszonyt köt a Kft-vel, akkor a cégben minimális adó- és járulékfizetési kötelezettség keletkezik, míg katásként főállású maradhat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra