Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA előleg/áthúzódó/meghiúsult


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Viktigo 2020-02-25 00:28:21

Tisztelt Szerkesztőség!

KATA bevallást készülök beadni és azzal szembesültem, hogy egy egyéni vállalkozónál történt egy előleg számlázás 2018-ban, befolyt előleggel, jelentve az egymillió feletti 02-es lapon, viszont 2019-ben meghiúsult és visszafizették az előleget. A teljes bevétele a mínuszt is beleszámítva kell figyelembe venni vagy tisztán a befolyt bevételeket? Logikailag bevételi nyilvántartásos a KATA adózó, így a mínuszt nem igazán vonhatnám le, de nem tudom hogyan kell eljárni jelen esetben? Az ügyet nehezíti, ha levonom akkor a teljes bevétele kevesebb lesz 2019. évre, mint amit jelentenem kell a 02-es lapon, mint egymillió felettiek. Ezért jelenleg a bevallás hibát hoz.
Köszönöm szépen a segítséget.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-27 05:06:32

Tudom, ezzel a válasszal már elkéstem, de hátha még így sem lesz haszontalan :(
Olvasatomban ez csak a 2018-as bevallás önellenőrzésével oldható meg, a 2019-es bevallásban pedig csak a 2019.évi tényleges bevételeket lehet szerepeltetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra