Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA és az adóköteles üzletpolitikai juttatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ControlandFinance 2018-11-23 17:39:29

Tisztelt Szakértő!
Egy alanyi mentes KATA-s egyéni vállalkozás közösségi oldalon olyan promóciót hirdet, amely adóköteles üzletpolitikai juttatásnak minősül az SZJA tv. szerint. Konkrétan a saját maga által végzett szolgáltatás kisorsolt magánszemélyeknek ingyen fogja adni (csak regisztrációhoz van kötve a sorsolás). Kifizetőként keletkezik-e neki adókötelezettsége? Ha igen, akkor ha kiszámlázza a szolgáltatást mentesül-e ez alól.

Köszönöm szépen a választ!

Üdvözlettel,

Péter

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-11-24 17:58:04

Egyes meghatározott juttatásnak minősül az adóévben reprezentáció és üzleti ajándékok juttatása alapján meghatározott jövedelem azzal, hogy a jövedelem meghatározásánál figyelmen kívül kell hagyni a törvény előírásai szerint adómentes juttatásokat. (Szja 70.§/2/) Jövedelemnek minősül a juttatás értéke, ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott termék, szolgáltatás esetén annak szokásos piaci értéke vagy abból az a rész, amelyet a magánszemély nem köteles megfizetni. A kifizetőt terhelő adó alapja az előzőek szerinti jövedelem 1,18-szorosa. (Szja 69.§/2/. Ha kiszámlázza, akkor nincs ajándék - nincs juttatás, nincs ilyen adó.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra