Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA és beruházás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

DIAMOND08 2018-12-06 07:00:30

Tisztelt Szakértő!
Egy Kata-s E.V. a katas időszak alatt megvalósított egy pályázati beruházást és ezt ekkor aktiválta is. Ezt követően kilépett a KATA-ból és a kérdésem az, hogy történik az écsé elszámolása ekkor. Ha jól gondolom, akkor az eszköz nettó értéke a KATA időszakában a 20% naparányos résszel csökken és ezt követően kezdem majd a az SZJA tv. szerinti leírást? Hogy kell a támogatást (EU-s)figyelembe venni amit majd jövő év elején kap meg?

Köszönöm válaszát

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-12-06 09:02:35

A Katv. 25.§-a alapján az értékcsökkenési leírás alapja a beszerzési érték lesz (7), de a katás időszakra jutó écs-t elszámoltnak kell tekinteni ((8)c)). Az utófinanszírozott támogatást az Szja tv. 11.sz.mell.II.7.pontja alapján számolja el, azaz a támogatás folyósításának az évében a támogatás adóköteles egyéb bevétel, ugyanakkor egyidejűleg ugyanilyen összegű écs-t is elszámolhat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra