Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

KATA letiltás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

bergeroffice 2018-10-12 10:49:07

Kedves Attila,

Katás Bt-nél magára a Katás vállalkozó jövedelmére letiltást kaptak. Miből kell számolni ilyenkor a 33%-ot? Sajnos sem maga a végrehajtó, sem a NAV ügyfélszolgálat nem tudott segíteni ebben.
Köszönöm szépen

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-13 10:42:26

Én is inkább csak ötletelek: én a Katv. 10.§ (3) bekezdésében foglaltakat tartom indokoltnak alkalmazni, azaz az előző évi katás bevétel 60%-ának (ha több katás tag van, akkor a rá jutó résznek) az 1/12-ed része (illetve annyival osztva, amennyi katás hónapja volt), de legalább a minimálbér. Ha nincs előző év, akkor a minimálbér lesz a kiindulási alap.
papattila

Szakértői hozzászólás

Hesperis.tristis 2018-10-24 20:58:56

Letiltás alapja az az összeg, amit szja-előleg terhel. A katás jövedelmet nem terheli, ezt meg kell írni a végrehajtónak, el szokták fogadni.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra