Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA mentesség


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

burjanpal 2020-04-28 12:15:35

Tisztelt Szakértő!

Ha egy pl. könyvelést végző KATA-s cég tevékenységei között szerepel pl. a villanyszerelés, ezért a március-április havi KATA-t törölték a folyószámlájáról, de a villanyszerelést soha nem végezte, csak könyvelésből volt bevétele, akkor van ezzel kapcsolatban teendője? Be kell ezt jelentenie? Ha igen hogy? Vagy gyorsan menjen el és villanyszereljen 1 órát 5 000 Ft-ért.
Válaszát előre is köszönöm:

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-28 20:12:04

Ebből is látszik, hogy van jelentősége, hogy mit jelentünk be főtevékenységként, amit egyébként törvény szabályoz (Evtv.). Szerintem a kutya nem fogja észrevenni, ha nem tesznek semmit (a jelképes bevétellel egy méterrel sem lennének előbb), de egy esetleges ellenőrzés következményeként az állam visszakövetelhetné a kedvezményt. Ami a jövőt illeti, érdemes lenne helyretenni...
papattila

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-29 08:21:10

Helyesbítenem szükséges: bár meglehetősen méltánytalan és önkényes a kormányrendelet kiválasztási módszere, de a jogszabály értelmében abszolút lényegtelen, hogy a kedvezményezett tevékenység fő, vagy egyéb tevékenységként van bejegyezve, sőt az is, hogy valaha egyáltalán ténylegesen gyakorolta-e a vállalkozó, így nincs ok aggodalomra, a kérdésbeli esetben szabályosan jogosult a kedvezményre. Korábbi álláspontomat kérem nem figyelembe venni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra