Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA pénztárgép


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2020-08-14 14:41:59

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha van egy főállású katás egyéni vállalkozó, alanyi mentes, aki autófényezéssel foglalkozik (jelenleg szünetel, de szeptembertől újra indul). Mivel pénztárgép használatra kötelezett, de nincs pénztárgépe és a havi 3-4 db számláját rögzíteni szoktam a PTGSZLAH nyomtatványon. 2020.július 1-től ez hogy változik? Számlázóprogramot használna, ami összeköttetésben lenne a NAV-val. Ebben az esetben is kell a PTGSZLAH nyomtatványon jelenteni a számláit havonta?
Válaszát előre is köszönöm.

Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-08-16 09:13:00

Kedves Balutimi,
Igen, a PTGSZLAH nyomtatványt ezek után is, változatlan szabályokkal be kell nyújtani. A júliustól használatos számlázó szoftver viszont automatikusan elvégzi az online adatszolgáltatást. A két adatszolgáltatás egymástól független kötelezettség.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra