Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATA-s fuvarozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2018-11-12 09:57:10

Tisztelt Cím,
Segítségét szeretném kérni abban, hogy ha KATA-s, alanyi mentes EV árufuvarozói tevékenységet folytat kisteherautóval, akkor a teherautót szükséges-e betennie a vállalkozásba? Saját nevén van, költséget elszámolhat-e majd ebben az esetben, ha esetleg áttérne az SZJA adózásra?
Ha egy vállalkozásba bevitt kisteherautót elad, akkor arról kell-e számlát kiállítania és az összeg a KATA bevételbe beletartozik-e?
Köszönettel:
Bné Brigitta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-12 18:38:27

Kedves Brigitta,
Ha kizárólag a vállalkozói tevékenységéhez használja, akkor nem lehet másként értelmezni, mint hogy a teherautó a vállalkozásban van. Természetesen míg kata alatt adózik, költségelszámolásra nincs lehetőség, de fontos, hogy a katás évekre jutó écs-t elszámoltnak kell tekinteni (Katv.25.§ (8)). A vállalkozás tárgyi eszközeinek értékesítéséből származó bevétel katás bevételnek minősül, számla köteles.
papattila

Szakértői hozzászólás

Botosne76 2018-11-13 09:19:06

Köszönöm szépen a válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra