Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATÁ-s szünetelés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Balutimi 2020-12-09 10:52:40

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ha van egy katás egyéni vállalkozó, akinek már fél éve nincs bevétele, viszont 2 db számlával is tartoznak neki (ugyanaz a partner), amit kiállított, viszont nem fizettek ki neki. Most jogi úton próbálja behajtani a követelését. Viszont fél éve bevétel nélkül fizeti a havi 25 ezer katát. Ha esetleg decemberben nem érkezik meg a pénz, akkor január 1-től érdemes e szüneteltetni a vállalkozást?
Abban az esetben, ha szünetelne január 1-től és a fél éves követelése pl. január végén érkezik meg, akkor ebben az esetben mit tud csinálni? Az nap újra indítja a vállalkozást? Következő hónaptól újra szünetelhet?

Válaszát előre is köszönöm: Balutimi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-12-09 14:21:10

Kedves Balutimi,
Azt Önnek kell eldönteni, hogy érdemes-e a szüneteltetés mellett dönteni vagy sem. Az viszont igaz, ha tartósan nem végez tényleges vállalkozói tevékenységet, akkor nincs értelme a tételes adót fizetni, pláne, ha nincs is miből. Viszont azt is érdemes tudni, hogy a szüneteltetésnek hatása lehet az esetleges pénzbeli ellátásokra, illetve a szolgálati időre is. A szüneteltetésnek legalább 1 hónapig kell tartania és legfeljebb 2 évig tarthat. Ezen kívül annyiszor alkalmazható, amennyiszer szükség van rá.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra