Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Katás Bt


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gaborkerconto 2018-07-30 21:14:56

Kedves Szakértő!
KATÁS Bt.alapítás előtt.Kültag lenne az ügyvezető, és a bejelentett kisadózó (azért mert a kültagnak már van egy ev-je, s így itt már nem lehet beltag).Kérdés: a beltag elláthatja tevékenységét munkaviszonyban? (Mert ugye személyes közreműködésre kötelezett)Vagy kötelesek vagyunk bejelenteni kisadózónak őt is?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-31 10:15:28

Értelmezésem szerint ebben az esetben a beltag nem lesz köteles munkavégzésre, de ha teszi, akkor ezt teheti munkaviszony keretében és ennek okán nem lesz kisadózó (Katv. 7.§ (1)-(2)). Arról is érdemes szót ejteni, hogy a kültag ügyvezetése mellett a beltagnak a továbbiakban is fennáll a korlátlan felelőssége, mivel ez a kötelezettség nem a vezető tisztségviselői státuszhoz kötődik, hanem a beltagsághoz.
papattila

Szakértői hozzászólás

gaborkerconto 2018-07-31 17:45:30

A beltag személyes közreműködésre kötelezett, rosszul gondolom?

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-08-01 11:02:53

Ismereteim szerint az új Ptk nem írja elő egyik tagnak sem a kötelező személyes közreműködést és mivel nem a beltag az ügyvezető, így ennek okán nem lesz automatikusan személyesen közreműködő tag.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra