Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Katás egyéni vállalkozó közössége belüli szolg.nyújtás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Neumanne7103 2018-09-07 12:01:05

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni hogy Katás , alanyi adómentes egyéni vállalkozó aki rendelkezik közösségi adószámmal szolgáltatás nyújt Angliába egy olyan partnernek aki nem rendelkezik közösségi adószámmal. Jól gondolom hogy ebben az esetben be kell regisztrálnia a MOSS kis ablakos rendszerbe és angliai áfával kell kiszámláznia a szolgáltatását, mivel a partnere nem minősül adóalanynak. Erről bevallást kell majd készítenie abban a rendszerben. Vagy mentesen számlázhat és nincsen semmi teendője. Köszönöm a válaszát! Üdv Neumanné Szilvia

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-08 15:18:49

Kedves Szilvia,
A válaszhoz tudni kellene, hogy a kérdésbeli szolgáltatásnak hova helyeződik a teljesítési helye. Ha Mo-on marad, akkor alanyi mentességére hivatkozva lesz adómentes a számla, belföldi ügylet. Ha Angliában teljesül, akkor adóregisztrációt kell kérnie a magyar adóalanynak és az angol áfa szabályok alapján számlázni. A MOSS rendszer a távolról nyújtható szolgáltatások (45/A§) esetében alkalmazható, ha az igénybevevő nem adóalany.
papattila

Szakértői hozzászólás

Neumanne7103 2018-09-10 09:02:22

Kedves Pap Attila!
Köszönöm szépen a válaszát, Angliában teljesül a szolgáltatás, akkor jó tanácsot adtam az ügyfélnek hogy jelentkezzen be a MOSS rendszerbe, előtte felhívtam a NAV telefonos ügyfélszolgálatát is. Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra