Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

KATÁS EU-s pénze


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2018-09-24 11:15:15

Tisztelt Papati! Egy KATÁS vállalkozónk az önkormányzat EU-s pályázatában vesz részt ők pályáztak! A pénz a jövő évi munka előlege amit előre átutalnak ez a pályázati előírás! Ez a pénz már a 2019-es évre vonatkozik, de most adnak előleget. Ám a vállalkozónak erre az évre csak 3.300.000 Ft a bevételi lehetősége. Ez beleszámít a KATÁS pénzébe? Megkaphatja? Lehet -e erre költséget elszámolni? Kérem segítsen. Köszönettel Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-24 13:06:52

Kedves Gabi,
Olvasatomban a katásnál az átvett előleg is katás bevételnek minősül és természetesen nincs lehetőség költségelszámolásra (hiszen a kata adózásnak ez egy lényegi eleme). Rossz hír, hogy így vélhetően 40%-os plusz adót kell fizetnie, szerény jó hír, hogy a katában nincs bevételi plafon.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2018-09-24 20:22:40

Köszönöm a választ

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra