Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Katás EV


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Pecunia 2018-03-19 12:17:29

Tisztelt Szakértő!
Katás egyéni vállalkozó 95 %-ban "A" cég felé számláz, amiben alkalmazott is.
A 7 feltételből teljesíteni tud az EV akár hármat is, ugyanis önállóan dolgozik, a saját eszközeivel, sőt a saját munkarendje szerint. EV szeretne egy Bt-t is alapítani, amelyben Feleség lenne a főállású kisadózó, Férj pedig - mivel szakmailag csak Ő ért a szolgáltatásukhoz, mellékállású kisadózó lenne. Nagyjából 95 %-ban szintén "A" cégbe számlázna a Bt. is!
Kérem írja meg nekem, hogy kapcsolt viszony mennyiben merül fel, valamint a tanácsát is kérem abban, hogy a fenti ügylet járható-e! Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel, Hné Zsuzsanna

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-19 20:15:05

Zsuzsanna,
Az ev és a Bt kapcsoltaknak minősülnek, de ez nem jelent problémát, mivel köztük nincs üzleti kapcsolat. Ha biztosan teljesülnek a hivatkozott feltételek, akkor sem az ev-vel, sem a Bt-vel kapcsolatban nincs mitől aggódni a beszámlázás során. Alap, de azért megemlítem, hogy remélhetőleg az ev a vállalkozásában nem azt a tevékenységet számlázza, amit a munkaviszonyában is ellát.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra