Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Katás e.v. és a kapcsolt vállalkozás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

d-conto 2018-11-28 18:19:26

Kedves Attila,
kérdeznénk, hogy jól sejtjük-e, hogy nincs kizárva az, hogy egy Katás egyéni vállalkozó válallkozási szerződést köthessen meghatározott tevékenység ellátására egy olyan céggel, amelynek egy kapcsolt vállalkozásával az említett egyéni vállalkozó már mint magánszemély munkavállaló 40 órás munkaviszonyban áll? Ugye ez esetben a Kata törvény 14§-ban említett "vélelem megdöntési szempontok" tekintetében kell egy személynek tekinteni a 2 céget, de attól még nem kizárt, hogy az egyikkel Katás ev-ként vállalkozási jogviszonyban, másikkal pedig munkavállalóként munkaviszonyban álljon? És alapból a válllakozási jogviszonyt nem minősítik át munkaviszonnyá?

Köszönettel:
Zsófia

Témanyitó hozzászólás

d-conto 2018-11-29 09:48:52

Kedves Attila,

kiegészítésként pluszban kérdeznénk még, hogy vélelemmegdöntési pontként felhasználható-e a fenti esetben, a 14§(3)g-ben említett feltétel, ha a Katás e.v 40 órás állásban marad az eredeti munkáltató cégnél, de annak kapcsolt cégétől realizálja a katás bevételének 100%-át?

Köszönettel:
Zsófia

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-29 12:46:22

Kedves Zsófia,
Igen, jól sejtik. Sajnos nem jöhet szóba a g) pont, mivel az Ön által is említett (4) alapján a 14.§ minden kijelentésében a kapcsolt vállalkozásokat egyetlen személynek kell tekinteni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra