Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Katás ev. és a munkaviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

david.edit 2017-05-19 16:14:26

Tisztelt Szakértő!
Most induló kezdő főállású ev. Kata hatálya alá szeretne bejelentkezni 50 e Ft/hó adófizetéssel. Magánszemélyeknek tartana edzést, fittness órát egy bérelt helyiségben. Az ev. is tartana ilyen órákat, és más edzőket is szeretne alkalmazni. A napi munkaidő nagyon változó, csak akkor dolgoznak, ha van vendég.
Kérdéseim: 1. Van-e valamilyen megkötés, hogy az edzőket milyen módon foglalkoztatja. Pl. lehet-e (kell-e) napi 8 órában alkalmazni, vagy lehet rész munkaidőben is foglalkoztatni, esetleg egyszerűsített foglalkoztatással lehet-e alkalmazni? Lehet-e úgy munkaszerződést kötni, hogy nem tudom előre megmondani, hogy mennyi lesz a munkaideje? Vagy más mód is szóba jöhet a munkaviszonyon kívül?
2. Mennyi az a minimális havi munkaidő, amivel biztosítottnak minősül valaki?
Válaszukat megköszönve,
Üdv.: Edit

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-20 07:50:06

Edit,
1. Nincs megkötés, a felek szabadon dönthetnek, azonban a szerződési formát a tartalomhoz kell igazítaniuk. Azaz ha tartalmában munkaviszonyról van szó, akkor munkaszerződést KELL kötniük, ha megbízási jogviszonyról, akkor megbízási szerződést, minden a részleteken múlik.
Lehet, erre való a munkaidőkeret.
2. Munkaviszony esetén a munkaidő hosszának nincs jelentősége, mindenképp biztosítottá válik. Megbízási jogviszony esetében csak akkor jön létre biztosítási jogviszony, ha a havi kifizetés eléri a mindenkori minimálbér 30%-át (nem teljes havi foglalkoztatás esetén annak arányos napi összegét).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra