Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

KATÁS iparűzési adó megosztása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kvittel 2020-01-29 12:20:42

Tisztelt Papp Attila!
Katás ev. kozmetikai szolgáltatást végez a telephelyén. Egy másik bejelentett tevékenységet alkalmi foglalkoztatással oldja meg, a székhelyhez köthető. Telephely és székhely között kell megosztani az iparűzési adót. Eszköze nincs. Személyi jell. ráfordítás csak az alkalmi foglalkoztatás. Ev maga után személyi jell. ráfordítást mennyit vehetne figyelembe? Bevallásban mi alapján tudom megosztani az ipa-t?
Várom válaszát: Bakos Ilona

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-01-30 05:11:20

Kedves Ilona,
Azzal kezdeném, hogy a Htv. mindent "tárgyi eszköznek" tekint, melyet a vállalkozó a tevékenységéhez használ, függetlenül a használat jogcímétől (azaz tökmindegy, hogy saját, bérelt vagy ingyenes). Én nehezen tudom elképzelni, hogy egy kozmetikus ne használjon ilyen eszközöket és talán a másik (általam nem ismert) tevékenység sem ilyen...
De mondjuk induljunk ki abból, hogy nem a tételes adót alkalmazza az ev és a személy jellegű ráfordítással arányos megosztás a legjellemzőbb a tevékenységeire. Ebben az esetben az ev-re 500eFt-ot kell figyelembe venni, a telephelyre pedig a ténylegesen felmerült efo-s munkabért és közterhet.
papattila

Szakértői hozzászólás

kvittel 2020-01-31 11:51:04

Köszönöm válaszát.

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra