Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Kereskedelmi tevékenység végzése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kismon 2019-01-08 22:05:29

Tisztelt Szakértő!
A vállalkozásunk olyan módon szeretne terméket értékesíteni, hogy az online felületünkön meghirdetjük, megrendelni viszont csak telefonon vagy e-mailben lehetne és a megrendelést követően személyesen a vállalkozás székhelyén vagy csomagküldő szolgálat útján lehetne átvenni. Milyen TEÁOR számot kell felvennie a vállalkozásnak és hová, melyik állami szervhez van még bejelentési kötelezettségem ezzel a tevékenységgel kapcsolatban. Köszönettel: Móni

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2019-01-08 22:36:52

Lényeges lenne a termék maga is - van-e rá speciális rendelkezés -. de csomagküldésnek tűnik:
"4791 - Csomagküldő, internetes kiskereskedelem
Ebbe a szakágazatba tartozó kiskereskedelmi tevékenységek keretében a vásárló az áru kiválasztását hirdetés, katalógus, webes információ, áruminta alapján vagy egyéb közvetett módon végzi. A vásárló megrendelését levélben, telefonon, vagy az interneten keresztül (általában a weboldal által biztosított speciális úton) közli. A megvásárolt terméket vagy közvetlenül az internetről tölti le, vagy fizikai valójában egyéb módon kapja meg.

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- bármely termék kiskereskedelmi értékesítése csomagküldő szolgálat útján
- bármely termék internetes kiskereskedelmi értékesítése
- a közvetlen értékesítés televízión, rádión keresztül, vagy telefonon
- az internetes kiskereskedelmi aukció"
Bejelentésköteles - a jegyzőnél kell megtenni. (210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről)

Szakértői hozzászólás

kismon 2019-01-14 11:17:13

Köszönöm

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra