Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Kft tag halála


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2019-01-29 09:36:24

Kedves Attila!
Adott egy Kft-m 50-50 % -ban két tulajdonos. Az egyik tulaj meghalt, nem ő volt az ügyvezető. Mindketten munkaviszonyban dolgoztak. Soha nem volt még ilyennel dolgom.
- Ebben az esetben a mostani 50% tulajdonos utalhatja az esedékes saját munkabérét, meg járulékait?
- A meghalt bácsi munkabére hagyatékba kell felvenni azt tudom. - - Hagytak jóvá osztalékot, ilyenkor navnak utalhatja az ügyvezető, amit kell?
- Hol tudok ennek nagyon utánaolvasni?
Nagyon szépen köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2019-01-29 12:57:38

A tag halála ilyen értelemben nem érinti a kft. működését. Véleményem szerint az ügyvezető nem követ el jogsértést, ha a meghalt tagot illető munkabért, osztalékot a meghalt tag bankszámlájára utalja. Azzal majd az örökös jogosult rendelkezni, aki igazolja ilyen jogállását a bank előtt. Ezesetben a hagyatékba már a bankszámla-egyenleg kerül. Ha ilyen kifizetések történnek, akkor a NAV felé az általános szabályok szerint kell eljárni. A hagyatéki leltárba az üzletérszt kell majd felvenni. A tagi jogutódlást a kft-ben pedig rendezni kell.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra