Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Kifizetőhely


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

OVB 2020-10-26 11:44:30

Jelenleg cégünk nem TB kifizetőhely, de sok megbízásos jogviszonyos munkatársnak számfejtünk, legtöbb nem lesz biztosított, csak az SZJA kerül levonásra tőlük. Több helyen próbáltam, de nem kaptam egyértelmű választ, hogy pontosan mikortól kell TB kifizetőhelyként működnünk: ha úgy haladjuk meg a számfejtett/bevallott 100 főt egy hónapban, hogy 55 fő biztosított és 53 fő nem biztosított kerül a 08-son lejelentésre, már akkor is TB kifizetőhelyként kell a továbbiakban már működnünk, vagy csak akkor, ha 101 fő biztosított kerül számfejtésre. Köszönöm segítségüket, üdvözlettel: Németh Olga

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-10-26 19:08:10

Kedves Olga,
A vonatkozó törvény "100 társadalombiztosításra jogosult személy" foglalkoztatásához köti a kifizetőhely létesítésének kötelezettségét. Ez gyakorlatilag 100 fő biztosított személy foglalkoztatását jelenti, egy kellőképpen hosszú időtartam alatt (ennek hosszára nincs konkrét jogszabályi rendelkezés, de egy fél éves időtartam alatti 100 fős biztosítotti létszám már indokolttá teszi a kifizetőhely létesítését).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra