Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Kiküldetés fizetett ünnepnapon


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Űrdongó 2018-11-05 12:48:14

Tisztelt Szakértő !
Ha a Munkavállaló okt. 22-26 -ig kiküldetésben volt , és ténylegesen dolgozott , akkor az október 23-i ünnepnapra hogyan kell elszámolnom a bérét ?
Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-06 19:41:36

Munkaszüneti napra (fizetett ünnep) csak bizonyos esetekben osztható a dolgozó rendes munkaidőben (Mt. 102.§ (2)). Ahol nem lehetséges munkaszüneti napon a rendes munkaidőben történő beosztás, ott normál esetben a rendkívüli munkavégzés is tiltott (108.§ (3)). Ha mégis megtörtént jogszabályellenesen a munkavégzés, akkor a munkabéren felül 100%-os munkaszüneti pótlék jár a dolgozónak, sőt indokoltnak tartok másik 100%-os pótlékot is pihenőnapi rendkívüli munkára hivatkozva. Megjegyzendő, hogy 22.-e áthelyezett pihenőnap, így az ezen a napon végzett munkáért a munkabéren felül 100%-os pótlék jár (vagy 50%-os pótlék+1 pihenőnap).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra