Gyorskérdés
TAO - Társasági adó

Kisértékű tárgyi eszköz


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

meva2008 2023-06-25 17:56:52

Tisztelt Szakértő!
Egy Kft. bolthelyiséget vásárolt, de még nem kezdte el az üzemeltetését és várhatóan tárgyévben ez nem is fog megtörténni. Több 200e Ft alatti beszerzési értékű eszközt is vásárolt, amelyeket értelemszerűen nem helyezett még üzembe. Az Szt. 80. § (2) bekezdése szerint: „a 200 ezer forint egyedi beszerzési, előállítási érték alatti vagyoni értékű jogok, szellemi termékek, tárgyi eszközök bekerülési értéke - a vállalkozó döntésétől függően - a használatbavételkor értékcsökkenési leírásként egy összegben elszámolható.” Jól gondolom-e, hogy ezek az eszközök mindaddig befejezetlen beruházásként tartandóak nyilván, míg a használatba vétel meg nem történik és csak akkor lehet az egyösszegű écs-t elszámolni?
Válaszát előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-06-26 06:31:21

Igen, [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra