Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Kisteherautó után cégaudóadó?


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

mindflux 2024-01-30 14:24:44

Tisztelt Önadózó!
Bár hasonló cikkeket olvastam a korábbi kérdések között, de nem találtam pont nekem valót!:)
Tehergépkocsiként vizsgáztatott (forgalmiban N1 kategória) Opel Vivaro (dízel üzemű, 6 személy szállítására alkalmas, a rakodótér hálóval van leválasztva az utastértől, saját tömeg 1,8 tonna, együttes tömeg 3,01 tonna) után kell-e cégautót fizetni? Függ-e a válasz attól, hogy mire használjuk az autót? Miért található az szja törvény személyképkocsi definíciójában a "személygépkocsi" kifejezés ("...gázüzemű személygépkocsi...") és azt miképpen kell értelmezni, a forgalmiban található kategória szerinti személygépkocsi szerint vagy "elírás" történt, és valójában gépjárművet "akartak írni"? (Elnézést a pongyola fogalmazásért, remélhetőleg érthető, hogy arra gondolok, hogy a definíció "saját magával" próbálja definiálni a személygépkocsi fogalmát, ami nehézkessé teszi az értelmezést.)

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-03 08:19:41

Kedves Kérdező,
A cégautóadó valóban az szja-ban használt fogalomra támaszkodik, azaz teljesen érdektelen, hogy más jogszabály mit ért személygépkocsi alatt (a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra